Instegsjobb eller Nystartsjobb är en möjlighet för dig som varit utan arbete en längre tid eller är nyanländ invandrare. Arbetsgivare som anställer dig får ett ekonomiskt stöd som motsvarar dubbel arbetsgivaravgift (2009 är det 62,84 % av lönen). Är du under 26 år får arbetsgivaren ett stöd som motsvarar arbetsgivaravgiften (2009 är det 31,42 % av lönen). Arbetsgivaren får i normalfallet stödet lika länge som du varit arbetslös. Är du under 26 år är det maximalt ett år. För dig som fyllt 55 år gäller dubbla tiden.
Ett annat alternativ är ett instegsjobb.

Arbetsgivaren kan få stödet för alla sorters anställningar: tillsvidare-, prov- eller visstidsanställning. Nystartsjobbet behöver inte ha förmedlats via Arbetsförmedlingen. Däremot fattas beslutet om stöd för nystartsjobb av Arbetsförmedlingen.
Jobb från Careerjet

söndag 24 januari 2010

13% av nystartsjobbarna fick arbete

För en av sex långtidsarbetslösa har ett nystartsjobb lett vidare till en vanlig anställning. Resten är antingen kvar i åtgärden eller har blivit arbetslösa igen. Det visar en utvärdering Arbetsförmedlingen gjort sedan regeringen införde nystartsjobben 2007 vilket SR rapporterar.MatsRG

Tänk på miljön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar