Instegsjobb eller Nystartsjobb är en möjlighet för dig som varit utan arbete en längre tid eller är nyanländ invandrare. Arbetsgivare som anställer dig får ett ekonomiskt stöd som motsvarar dubbel arbetsgivaravgift (2009 är det 62,84 % av lönen). Är du under 26 år får arbetsgivaren ett stöd som motsvarar arbetsgivaravgiften (2009 är det 31,42 % av lönen). Arbetsgivaren får i normalfallet stödet lika länge som du varit arbetslös. Är du under 26 år är det maximalt ett år. För dig som fyllt 55 år gäller dubbla tiden.
Ett annat alternativ är ett instegsjobb.

Arbetsgivaren kan få stödet för alla sorters anställningar: tillsvidare-, prov- eller visstidsanställning. Nystartsjobbet behöver inte ha förmedlats via Arbetsförmedlingen. Däremot fattas beslutet om stöd för nystartsjobb av Arbetsförmedlingen.
Jobb från Careerjet

onsdag 18 augusti 2010

En av tre får riktigt jobb efter sitt nystartsjobb

En av tre får riktigt jobb efter sitt nystartsjobb rapporterar SR och det är förra arbetsmarknadsminisern nöjd med enligt Expressen.

Men hur bra är det egentligen att bara var tredje får ett riktigt jobb? Det beror på hur man ser på det enligt SVD.
Det är fler som kommer in på arbetsmarknaden än tidigare och det tycker speciellt alla som lyckats är bra:-)
Det tycks inte som om nystartsjobben skall försvinna i alla fall i samband med ett regimskifte den 19 september och inte heller med den sittande regeringen.
Så alla som har ett nystartsjobb eller ett instegsjobb kan andas ut!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar